سیستم اعلام حریق
سیستم اعلام حریق بهگونهای طراحی شده است که ما را در مواقع اضطراری آگاه کند تا بتوانیم برای محافظت از خود، کارکنان و عموم مردم بتوانند از آسیبهای آتشسوزی در امان بمانند. وسایل مربوط به آلارمهای آتشنشانی در دفاتر، کارخانهها و ساختمانهای عمومی دیده میشود، اما اغلب مردم به آنها توجهی ندارند مگر اینکه واقعاً مورد ضروری پیش بیاید. ولی سیستم اعلام حریق را باید بهتر شناخت و حتی به کودکان و افرادی که آشنایی کافی ندارند نیز آموخت. چه افرادی که در حال ساخت یک خانه هستند و میخواهند در مورد سیستم اعلام حریق بیشتر بدانند و یا به عنوان یک فرد معمولی، دانستن اهمیت اعلام حریق مهم است. آتشسوزیهایی که در آن افراد دچار سوختگیهای جبرانناپذیر میشوند بسیار ناراحت کنند است. پس بهکارگیری سیستم اعلام حریق چه در خانهها و چه در ساختمانهای بزرگ و پر رفتوآمد، نقش مهمی دارد.
کاربردهای سیستم اعلام حریق
سیستم اعلان حریق در تمامی ساختمانها، انبارها، سولهها و.. کاربرد دارد. یک سیستم اعلام حریق در ابتدا به منظور نجات جان و سلامتی افراد و سپس در راستای حفظ داراییها، کاربرد دارد. بعضی از آتشسوزیها منجر به ورشکستگی و نابودی سرمایه میشود. با توجه به اینکه اطفاء حریق در مراحل اولیه بسیار سادهتر است و فرد خسارت کمتری متحمل میشود، کاربرد سیستم اعلام حریق یا Fire Alarm System در صنایع مختلف اعم از پوشاک، کاغذ، کارخانههای مواد شیمیایی و… از اهمیت ویژه یا برخوردار است.
انواع سیستمهای اعلام حریق
سیستمهای اعلام حریق به دو دسته کلی تقسیم میشوند.
۱. دستی
۲. اتوماتیک
در سیستمهای سنتی زمانی که آتش مشاهده میشد شخصی باید دکمه مربوط به سیستم را فشار میداد تا با ایجاد صدای آژیر به افراد هشدار دهند. بدی این روش این است که تا زمانی که فردی در محل حضور نداشته باشد، اعلام حریق انجام نمیشود. ضمن اینکه بعد از شنیدن صدای آژیر، ساکنین مجبور به تخلیه ساختمان میشوند بدون اینکه بدانند دقیقاً کدام بخش از ساختمان در حال آتشسوزی است. اما سیستم اعلام حریق اتوماتیک، دارای یک سیستم سیگنال از راه دور میباشد. در این دسته از سیستم اعلان حریق آژیرها به صورت خودکار به صدا درمیآیند و از طریق ایستگاه مرکزی به آتشنشانی گزارش میدهد. در سیستم اعلام حریق اتوماتیک، زونها کار کنترل و اطلاع از محل دقیق آتشسوزی را نشان میدهند.