صنعت نظارت و امنیت در کشور پهناور ایران در سالهای اخیر با رشد روز افزونی روبرو بوده و نیاز به نظارت و امنیت با استفاده از تجهیزات الکترونیک ( حفاظت الکترونیک) در سالهای اخیر در همه سازمانهای دولتی و خصوصی شکل جدیدی به خود گرفته و تا حد بالایی تقاضا های وابسته به این صنعت زیاد گشته است .. نظارت بر هر مجموعه و سازمان از دغدغه های مدیران است. کنترل بر عملکرد کارمندان، نظارت بر ورود و خروج افراد و کالاها، قابلیت مشاهده وقایع در زمان دلخواه، مشاهده محل های موردنیاز در هنگام عدم حضور و از راه دورو بطور کلی تسلط بر مجموعه موجب افزایش راندمان کار شرکت ها و سازمان ها، جلوگیری از اتفاقات ناگوار و صرفه جویی در زمان برای مدیران می باشد.
راهکار سامانه نظارتی تصویری برای نیروگاه ها و نفت و گاز و پتروشیمی :
از آنجا که نیروگاه ها و صنایع نفت و گاز به لحاظ حساسیت تجهیزات موجود و محیط های پر خطر به لحاظ انفجار و آتش سوزی جزو صنایع بسیار حساس میباشد لذا سیستم نظارتی تصویری تحت شبکه باید خصویات فنی ویژه و مخصوص این صنعت بوده و همچنین بستر پیاده سازی آن نیز باید در سطح پیشرفته ای طراحی گردد .
مشکل عمده صنایع نفت و گاز حفاظت از پیرامون نیروگاه یا پالایشگاه به دلیل وسعت بالای آن بوده و همچنین حراست فنی از تجهیزات و یا محیط هایی است که به لحاظ محیطی معروف به Hazard Area میباشند .
- در نواحی که به Hazard Area نام گذاری میشوند غالبا محیطی پر خطر بوده و تجهیزات نظارتی باید دارای خواص ضد انفجار Against Explosion باشند .
- در نواحی پیرامونی که محیط یک پالایشگاه یا یک نیروگاه می باشد جهت نظارت بر پیرامون آن بایست از تجهیزات دوربین های با رزولوشن بالا و دارای قابلیت زوم اپتیکال بالا بهره برد . این دوربین ها باید از جنس Stainless Steel باشند تا نسبت به رطوبت محیطی عوامل گرد و خاک و یا ضربات احتمالی مقاوم باشند .
- استفاده از دوربین های محیطی باید هر 100 متر یک دستگاه دوربین ثابت مگاپیکسلی با لنز موتورایز و در هر 500 متر یک دستگاه دوربین چرخشی با رولوشن Full HD و با زوم اپتیکال 20 برابر یا 20X استفاده نمود .
- تمامی دوربین ها لزوما میبایست مجهز به سیستم Wiper و همچنین Washer باشد تا در هر زمانی نسبت به تمیز کزدن و شستشوی شیشه های جلوی دوربین اقدام نمود .